Të hahet Pasticcio? Merre recetën

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
90 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
700 kcal për porcion
Makarona të gjata (500 g)
Mish i grirë (viç ose qengj, 500 g)
Qepë (1 e madhe)
Hudhër (2 thelpinj)
Domate të grira (400 g)
Vezë (3)
Qumësht (500 ml)
Miell (2 lugë gjelle)
Gjalpë (50 g)
Djathë grana padano (100 g, i grirë)
Kripë dhe piper
Vaj ulliri

Sipas recetës së famshme greke:

Përgatitja

Makaronat i ziejmë sipas udhëzimeve të paketimit, pastaj i kullojmë dhe i lëmë mënjanë. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrat me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë. Shtojmë domatet e grira, kripën dhe piperin dhe lëmë masën të ziejë për rreth 20 minuta.

Përgatisim salcën beshamel duke shkrirë gjalpin dhe shtuar miellin, duke përzier deri sa të trashet. Shtojmë qumështin gradualisht dhe në fund, vezët e rrahura.

Në një tavë, shtrojmë një shtresë makarona, pastaj një shtresë me mishin e gatuar dhe mbi to shtojmë një shtresë tjetër makaronash. E mbulojmë me salcën beshamel dhe e spërkasim me djathë të grirë. E pjekim në furrë për 45 minuta në 180°C.

Shoqërohet me: Sallatë greke. Konsumohet si pjatë kryesore për drekë ose darkë.

Komento