Makaronat i ziejmë sipas udhëzimeve të paketimit, pastaj i kullojmë dhe i lëmë mënjanë. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrat me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë. Shtojmë domatet e grira, kripën dhe piperin dhe lëmë masën të ziejë për rreth 20 minuta.
Përgatisim salcën beshamel duke shkrirë gjalpin dhe shtuar miellin, duke përzier deri sa të trashet. Shtojmë qumështin gradualisht dhe në fund, vezët e rrahura.
Në një tavë, shtrojmë një shtresë makarona, pastaj një shtresë me mishin e gatuar dhe mbi to shtojmë një shtresë tjetër makaronash. E mbulojmë me salcën beshamel dhe e spërkasim me djathë të grirë. E pjekim në furrë për 45 minuta në 180°C.
Shoqërohet me: Sallatë greke. Konsumohet si pjatë kryesore për drekë ose darkë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento