Makaronat i ziejmë sipas udhëzimeve të paketimit, pastaj i kullojmë dhe i lëmë mënjanë. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrat me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë. Shtojmë domatet e grira, kripën dhe piperin dhe lëmë masën të ziejë për rreth 20 minuta.
Përgatisim salcën beshamel duke shkrirë gjalpin dhe shtuar miellin, duke përzier deri sa të trashet. Shtojmë qumështin gradualisht dhe në fund, vezët e rrahura.
Në një tavë, shtrojmë një shtresë makarona, pastaj një shtresë me mishin e gatuar dhe mbi to shtojmë një shtresë tjetër makaronash. E mbulojmë me salcën beshamel dhe e spërkasim me djathë të grirë. E pjekim në furrë për 45 minuta në 180°C.
Shoqërohet me: Sallatë greke. Konsumohet si pjatë kryesore për drekë ose darkë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento