Të bësh një gjiro greke në shtëpi është kaq e thjeshtë!
Tek kjo recetë do përqendrohemi vetëm tek mbushja e gjirove greke me mish pule.
Çfarë ju duhet:
3-4 fileto pule
¼ filxhan me vaj ulliri
2 lugë gjelle lëng limoni
4 thelpi hudhër
1 lugë çaji rigon
½ lugë çaji me kripë
¼ lugë çaji me piper
Udhëzime:
Filetot e pulës do i marinoni në një tas me vaj ulliri, lëng limoni, rigon, hudhra, kripë, piper.
Më pas e fusni tasin në frigorifer dhe i lini për 30 minuta.
Ngrohni skarën dhe i piqni për 5-7 minuta nga secila anë. Ngrohni gjithashtu edhe pitet.
Prisni 5 minuta para se të prisni mishin në kubik të vegjël ose shirita.
Merrni pitet dhe i lyeni me xaxiq ose salcë kosi të thjeshtë, shtoni mishin, patatet e skuqura dhe perimet tuaja të preferuara, si për shembull domate, kastraveca, speca, qepë etj. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment