¼ filxhan me salcë domatesh të freskët ( të bërë vetë)
4 thelpi hudhra
1 karotë e prerë në copa të vogla
2 patate mesatare të prera kubik të vegjël
1 gjethe dafine
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. 2.Mishin e viçit e ndani në copa më të vogla dhe e marinoni në një tas me pak kripë, piper dhe e lyeni me miell. E lini mënjanë. 3.Ndërkohë në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat. Shtoni më pas karotat dhe i përzieni vazdimisht derisa të zbuten […]
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Mishin e viçit e ndani në copa më të vogla dhe e marinoni në një tas me pak kripë, piper dhe e lyeni me miell. E lini mënjanë.
3.Ndërkohë në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat. Shtoni më pas karotat dhe i përzieni vazdimisht derisa të zbuten disi.
4.Shtoni patatet, lëngun e mishit, salcën e domateve, gjethen e dafinës dhe trumzën. I përzieni mirë dhe prisni 10-15 minuta minuta sa të marrin një valë.
5.Ndërkohë merrni një tavë dhe shtroni në të gjellën. E përhapni mirë në të gjithë tavën.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento