2.Hidhni patatet me vajin e perimeve në një tas deri sa patatet të jenë të veshura mirë.
3.Shtypni patatet në një tenxhere për të krijuar një kore.
4.Piqini patatet në furrën e nxehur deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.
5.Hiqeni tavën nga furra dhe uleni nxehtësinë në 175 gradë C.
6.Ndërsa patatet janë pjekur, ngrohni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe hidhni sallamin.
7.Gatuajeni derisa sallami është i thërrmueshëm. Derdhni dhe hidhni yndyrën e tepërt.
8.Kombinojeni sallamin me vezë, kërpudha, djathë pikant, djathë zviceran, qumësht, 1 lugë gjelle majdanoz, krip, hudhër dhe piper i zi në një tas të madh.
9.Derdhni përzierjen e vezëve në koren e përgatitur të patates.
10.Piqini në furrë rreth 25 minuta.
11.Organizoni fetat e domates mbi vezët dhe spërkatini me majdanozin e mbetur.
11.Kthejini në furrë dhe vazhdoni t’i piqni derisa domatet të zbuten, rreth 5 minuta më shumë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment