2.Hidhni patatet me vajin e perimeve në një tas deri sa patatet të jenë të veshura mirë.
3.Shtypni patatet në një tenxhere për të krijuar një kore.
4.Piqini patatet në furrën e nxehur deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.
5.Hiqeni tavën nga furra dhe uleni nxehtësinë në 175 gradë C.
6.Ndërsa patatet janë pjekur, ngrohni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe hidhni sallamin.
7.Gatuajeni derisa sallami është i thërrmueshëm. Derdhni dhe hidhni yndyrën e tepërt.
8.Kombinojeni sallamin me vezë, kërpudha, djathë pikant, djathë zviceran, qumësht, 1 lugë gjelle majdanoz, krip, hudhër dhe piper i zi në një tas të madh.
9.Derdhni përzierjen e vezëve në koren e përgatitur të patates.
10.Piqini në furrë rreth 25 minuta.
11.Organizoni fetat e domates mbi vezët dhe spërkatini me majdanozin e mbetur.
11.Kthejini në furrë dhe vazhdoni t’i piqni derisa domatet të zbuten, rreth 5 minuta më shumë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment