Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Lyeni tavën me 1 lugë gjelle gjalpë.
Në një tigan shkrini 1 lugë gjelle gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët, kripë dhe piper dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 3 minuta.
Uleni nxehtësinë dhe vazhdoni ti gatuani qepët deri sa të theken mirë, rreth 40 minuta.
Kalojini në një tas të vogël dhe kthejeni tiganin në sobë.
Ngroheni furrën në 375 °.
Në tigan, shtoni gjalpin e mbetur dhe rrisni nxehtësinë.
Shtoni kërpudhat dhe pancetën dhe përzijini herë pas here, derisa kërpudhat të nxjerrin lëngun e tyre, 10-12 minuta.
Shtoni gjethet e trumzës dhe gatuajini 2 minuta më shumë.
Hidhni verë të bardhë dhe kuzhinier dhe vazhdoni të gatuani, 2-4 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe kthejeni qepët e karamelizuara në tigan.
Shto creme fraiche dhe përzijini mirë për të kombinuar.
Lereni mënjanë.
Në një tas të madh, shtoni vezët, të verdhën e vezës, qumështin, arrëmyshkun dhe specin e kuq, pastaj shtoni kripë dhe piper për shije.
Shtoni thërrimet e bukës, përzierjen e kërpudhave, dhe ⅔ filxhan të djathit, duke i përzier për të kombinuar.
Transferoni budingun e bukës në tavën e përgatitur me djathin e mbetur të filxhanit.
Piqini duke e rrotulluar tavën disa herë, derisa budingu është vendosur në qendër dhe është fryrë, rreth 25 minuta.
Pasi të jetë pjekur, hiqeni nga furra dhe sherbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment