Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lyeni tavën me 1 lugë gjelle gjalpë.
Në një tigan shkrini 1 lugë gjelle gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët, kripë dhe piper dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 3 minuta.
Uleni nxehtësinë dhe vazhdoni ti gatuani qepët deri sa të theken mirë, rreth 40 minuta.
Kalojini në një tas të vogël dhe kthejeni tiganin në sobë.
Ngroheni furrën në 375 °.
Në tigan, shtoni gjalpin e mbetur dhe rrisni nxehtësinë.
Shtoni kërpudhat dhe pancetën dhe përzijini herë pas here, derisa kërpudhat të nxjerrin lëngun e tyre, 10-12 minuta.
Shtoni gjethet e trumzës dhe gatuajini 2 minuta më shumë.
Hidhni verë të bardhë dhe kuzhinier dhe vazhdoni të gatuani, 2-4 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe kthejeni qepët e karamelizuara në tigan.
Shto creme fraiche dhe përzijini mirë për të kombinuar.
Lereni mënjanë.
Në një tas të madh, shtoni vezët, të verdhën e vezës, qumështin, arrëmyshkun dhe specin e kuq, pastaj shtoni kripë dhe piper për shije.
Shtoni thërrimet e bukës, përzierjen e kërpudhave, dhe ⅔ filxhan të djathit, duke i përzier për të kombinuar.
Transferoni budingun e bukës në tavën e përgatitur me djathin e mbetur të filxhanit.
Piqini duke e rrotulluar tavën disa herë, derisa budingu është vendosur në qendër dhe është fryrë, rreth 25 minuta.
Pasi të jetë pjekur, hiqeni nga furra dhe sherbejeni të ngrohtë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment