Tavë me qepë të karamelizuara dhe djathë mozzarella. Gati për ta provuar?
10 lugë gjelle gjalpë pa kripë
2 qepë të vogla të prera në rrathë të vegjël
2 thelpi hudhra të grimcuara
2 degë trumzë të copëtuara imët
1 gjethe dafine
1 pako makarona, modeli sipas dëshirës
¼ filxhan me verë të bardhë
½ filxhan me miell
4 filxhanë me qumësht
3 filxhanë me djathë mozzarella të grirë imët
2 filxhanë me djathë çedar të grirë imët
1 koncentrat pule
1.Në një tigan me nxehtësi mesatare, skuqni 2 lugë gjelle gjalpë. Shtoni qepët, hudhrat, trumzën, gjethen e dafinës dhe i përzieni mirë derisa qepët të karamelizohen. Ky proces mund t’ju marrë deri në 30 minuta kohë.
2.Shtoni edhe koncentratin e pulës të tretur më parë në ujë dhe verën. I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe më pas i hiqni nga zjarri.
3.Në një tenxhere të madhe vendosni ujin me kripë të ziejë. Shtoni makaronat të ziejnë për gati 10 minuta.
4.Më pas i kulloni dhe i lini mënjanë.
5.Në një tigan vendosni qumështin për t’u ngrohur dhe më pas e lini mënjanë.
6.Në një tenxhere tjetër skuqni 8 lugë gjelle gjalpë. Sapo gjalpi të ketë shkrirë shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht, për gati 3 minuta.
7.Gradualisht i shtoni qumështin, por ende vazhdoni ta përzieni.
8.Tani i shtoni djathin çedar dhe mozzarella dhe i përzieni derisa ato të shkrijnë.
9.Merrni një tavë dhe shtoni në të makaronat.
10.Sipër i shtoni masën me qepë që përgatitët dhe në fund salcën me djathë.
11.I përhapni mirë dhe e fusni tavën në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment