Tavë me qepë të karamelizuara dhe djathë mozzarella. Gati për ta provuar?
10 lugë gjelle gjalpë pa kripë
2 qepë të vogla të prera në rrathë të vegjël
2 thelpi hudhra të grimcuara
2 degë trumzë të copëtuara imët
1 gjethe dafine
1 pako makarona, modeli sipas dëshirës
¼ filxhan me verë të bardhë
½ filxhan me miell
4 filxhanë me qumësht
3 filxhanë me djathë mozzarella të grirë imët
2 filxhanë me djathë çedar të grirë imët
1 koncentrat pule
1.Në një tigan me nxehtësi mesatare, skuqni 2 lugë gjelle gjalpë. Shtoni qepët, hudhrat, trumzën, gjethen e dafinës dhe i përzieni mirë derisa qepët të karamelizohen. Ky proces mund t’ju marrë deri në 30 minuta kohë.
2.Shtoni edhe koncentratin e pulës të tretur më parë në ujë dhe verën. I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe më pas i hiqni nga zjarri.
3.Në një tenxhere të madhe vendosni ujin me kripë të ziejë. Shtoni makaronat të ziejnë për gati 10 minuta.
4.Më pas i kulloni dhe i lini mënjanë.
5.Në një tigan vendosni qumështin për t’u ngrohur dhe më pas e lini mënjanë.
6.Në një tenxhere tjetër skuqni 8 lugë gjelle gjalpë. Sapo gjalpi të ketë shkrirë shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht, për gati 3 minuta.
7.Gradualisht i shtoni qumështin, por ende vazhdoni ta përzieni.
8.Tani i shtoni djathin çedar dhe mozzarella dhe i përzieni derisa ato të shkrijnë.
9.Merrni një tavë dhe shtoni në të makaronat.
10.Sipër i shtoni masën me qepë që përgatitët dhe në fund salcën me djathë.
11.I përhapni mirë dhe e fusni tavën në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment