1.Lyeni mishin e pulës me miell. Në një tigan me pak vaj dhe në nxehtësi mesatare, skuqni gjoksin e pulës nga të dyja anët për 5-6 minuta. 2.I shtoni sipër lëng limoni. I mbuloni me letër alumini dhe i lini mënjanë në një tas. 3.Në të njëjtin tigan shtoni kërpudhat, hudhrat dhe gjalpin. I përzieni […]
1.Lyeni mishin e pulës me miell. Në një tigan me pak vaj dhe në nxehtësi mesatare, skuqni gjoksin e pulës nga të dyja anët për 5-6 minuta.
2.I shtoni sipër lëng limoni. I mbuloni me letër alumini dhe i lini mënjanë në një tas.
3.Në të njëjtin tigan shtoni kërpudhat, hudhrat dhe gjalpin. I përzieni për 3-4 minuta.
4.Shtoni panën, ujin, erëzat dhe i vendosni kapakun sa të marrë një valë. Masa duhet të trashet pak.
5.Tani i shtoni copat e pulës në të gjithë sipërfaqen e tavës dhe djathin parmigiano.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento