Tavë me pulë dhe salcë kremoze kërpudhash

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
356
6 gjokse pule (ose 1 pulë e ndarë në disa pjesë)
2 lugë gjelle vaj luledielli
Kripë, piper
2 lugë gjelle miell
½ lëng limoni
Për salcën e kërpudhave:
8 kërpudha të prera në feta-feta
3 lugë gjelle gjalpë
6 thelpi hudhra të grimcuara
½ filxhan me djathë parmixhano të grirë imët
1 filxhan pana
1 gotë ujë ose lëng perimesh
Kripë, piper të zi të freskët
1 lugë gjelle qepë pluhur
Rigon

1.Lyeni mishin e pulës me miell. Në një tigan me pak vaj dhe në nxehtësi mesatare, skuqni gjoksin e pulës nga të dyja anët për 5-6 minuta. 2.I shtoni sipër lëng limoni. I mbuloni me letër alumini dhe i lini mënjanë në një tas. 3.Në të njëjtin tigan shtoni kërpudhat, hudhrat dhe gjalpin. I përzieni […]

1.Lyeni mishin e pulës me miell. Në një tigan me pak vaj dhe në nxehtësi mesatare, skuqni gjoksin e pulës nga të dyja anët për 5-6 minuta.

2.I shtoni sipër lëng limoni. I mbuloni me letër alumini dhe i lini mënjanë në një tas.

3.Në të njëjtin tigan shtoni kërpudhat, hudhrat dhe gjalpin. I përzieni për 3-4 minuta.

4.Shtoni panën, ujin, erëzat dhe i vendosni kapakun sa të marrë një valë. Masa duhet të trashet pak.

5.Tani i shtoni copat e pulës në të gjithë sipërfaqen e tavës dhe djathin parmigiano.

6.Shërbejeni të ngrohtë dhe shijojeni!

Komento