1.Zieni patatet për 12 minuta ose derisa të zbuten. Kullojini dhe lërini të thahen.
2.Ngroheni 1 lugë vaj në një tavë të cekët ose një tigan të thellë.
3.Hidhni suxhukun të skuqet në nxehtësi mesatare për 7-8 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtoni miellin dhe përzieni së bashku, duke i gatuar për 1 min.
4.Hidhni lëng mishi dhe 100-200 ml ujë (varet nga sa e trashë ju pëlqen lëngu), vendoseni të ziejë, pastaj shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 5 minuta. Hiqeni nga zjarri.
5.Ndërkohë, në një tigan të veçantë, shtoni 1 lugë vaj të mbetur, pastaj preshin dhe skuqeni për 5-10 minuta derisa të zbutet, duke shtuar pak ujë për t’i ndihmuar të gatuhen.
6.Shtypini patatet e ziera deri sa të bëhen pure.
7.Më pas përzijini me presh, mustardë dhe qumësht.
8.Hidheni përzirjen e sallamit tek preshët dhe sipër shtoni djathin e integruar dhe lëreni në furrën e parangrohur për 3-5 minuta ose derisa të flluskojë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment