1.Zieni patatet për 12 minuta ose derisa të zbuten. Kullojini dhe lërini të thahen.
2.Ngroheni 1 lugë vaj në një tavë të cekët ose një tigan të thellë.
3.Hidhni suxhukun të skuqet në nxehtësi mesatare për 7-8 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtoni miellin dhe përzieni së bashku, duke i gatuar për 1 min.
4.Hidhni lëng mishi dhe 100-200 ml ujë (varet nga sa e trashë ju pëlqen lëngu), vendoseni të ziejë, pastaj shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 5 minuta. Hiqeni nga zjarri.
5.Ndërkohë, në një tigan të veçantë, shtoni 1 lugë vaj të mbetur, pastaj preshin dhe skuqeni për 5-10 minuta derisa të zbutet, duke shtuar pak ujë për t’i ndihmuar të gatuhen.
6.Shtypini patatet e ziera deri sa të bëhen pure.
7.Më pas përzijini me presh, mustardë dhe qumësht.
8.Hidheni përzirjen e sallamit tek preshët dhe sipër shtoni djathin e integruar dhe lëreni në furrën e parangrohur për 3-5 minuta ose derisa të flluskojë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment