Tavë me makarona dhe mish, idealja e ditëve të verës!
0,5 kg mish viçi
1 qepë
200 gr gjalpë ose margarinë
3 domate
0,5 kg makarona
1 filxhan thërrime buke
Salcë beshamele
300 gr kaçkavall të grirë
3 vezë
Kripë, Piper
Rigon
1.Mishi i grirë dhe qepa skuqen në gjalpë, shtohen domatet, kripa, piperi i zi dhe e gjitha kavardiset rreth 15 minuta.
2.Gjatë kësaj kohe vlojmë në ujë me kripë makaronat, kullohen dhe u shtohet 2 lugë gjalpë i shkrirë, spërkaten me 2 lugë kaçkavall dhe i përziejmë.
3.Përziejmë gjithashtu edhe 1 vezë e tërë dhe 2 të bardha dhe derdhen mbi makaronat.
4.Marrim një tavë e lyejmë me gjalpë, e spërkatim me thërrime buke dhe hedhim makaronat.
5.Pastaj hedhim djathin kaçkavall dhe derdhim përzierjen e mishit të grirë.
6.Përsëri e spërkatim me kaçkavall dhe vendosim pjesën tjetër të makaronave.
7.Peta mbulohet me salcën beshamel dhe në gjalpë skuqen 6 lugë miell dhe me përzierje të vazhdueshme shtohet qumështi i vluar me 2 të verdhat e rrahura të vezës dhe 2 lugë kaçkavall dhe lihen të vlojnë.
8.Pastaj peta hidhet në gjalpë të shkrirë, spërkatet me kaçkavallin e mbetur dhe piqet për 40 minuta në furrë në temperaturë 220 gradë C derisa të skuqet.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment