Sugjerojmë:

Tavë me bishtajë, ullinj dhe stika

Koha e përgatitjes: 25 min Koha e gatimit: 10 min

Ingredientët

  • 650 gr bishtaja
  • 150 gr galetë
  • 100 gr ullinj (pa fara)
  • 50 gr stika
  • Limon
  • Kaper (me uthull)
  • Vaj ulliri
  • Kripë

Udhëzimet

1

Pastroni kërcellin e bimëve duke i zhytur në një tas me ujë dhe një gjysmë limoni të shtrydhur pjesërisht.

2

Pritini në copa dhe ziejini në ujë të kripur dhe me një gjysmë limoni, për 20 minuta.

3

Përzieni galetën me stika dhe një lugë gjelle kaperi, ullinj të copëtuar, kripë dhe një lugë gjelle vaj.

4

Vendosni një pjesë me galetë në fund të një ene qelqi ose porcelani për pjekje, pastaj hidhni bimët, mbulojini ato me galetë dhe hidhni pak vaj sipër.

5

Piqeni për rreth 10-12 minuta.

Lini një koment