Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastroni kërcellin e bimëve duke i zhytur në një tas me ujë dhe një gjysmë limoni të shtrydhur pjesërisht.
Pritini në copa dhe ziejini në ujë të kripur dhe me një gjysmë limoni, për 20 minuta.
Përzieni galetën me stika dhe një lugë gjelle kaperi, ullinj të copëtuar, kripë dhe një lugë gjelle vaj.
Vendosni një pjesë me galetë në fund të një ene qelqi ose porcelani për pjekje, pastaj hidhni bimët, mbulojini ato me galetë dhe hidhni pak vaj sipër.
Piqeni për rreth 10-12 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment