Tavë kosi sipas shijes tradicionale për Fiter Bajram
70 gr gjalpë
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 shpatull qengji e ndarë në copa
4 thelpinj hudhër të grira
1 lugë çaji rigon
60 gr oriz
50 gr miell
600 ml kos
4 vezë të rrahura
Kripë dhe piper
Nxeheni sobën në 180 gradë Celcius.
Në një tigan të madh, nxehni 20 gr gjalpë dhe vajin e ullirit me nxehtësi të lartë dhe skuqni copat e mishit të qengjit.
Shtoni në tigan hudhrën, rigonin dhe 200 ml ujë. Ulni pak nxehtësinë, vendosini kapakun tiganit dhe loëreni të ziejë për 45-60 minuta, derisa mishi të jetë zbutur.
Shtoni orizin, kripën dhe piperin dhe hidheni të tërën në një tavë.
Shkrini pjesën e mbetur të gjalpit në një tigan të vogël. Shtoni miellin dhe trazojeni vazhdimisht për 2 minuta, më pas hiqeni nga zjarri. Shtoni kosin, përzijeni mirë dhe rivendoseni në zjarr duke e gatuar për pak minuta me nxehtësi të ulët. Hiqeni nga zjarri, shtoni vezët e rrahura dhe kripë e piper.
Hidheni përzierjen mbi mishin e qengjit me oriz dhe vendoseni në furrë për 40-45 minuta, derisa sipërfaqja të nisë të marrë një ngjyrë të artë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment