Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 220 gradë.
Lyejeni lehtë një tigan të madh me vaj.
Vendosni copat e pulës në një tas të madh.
Marinojeni me kripë, rigon, piper, rozmarinë.
Shtoni lëng limoni të freskët, vaj ulliri dhe hudhër.
Vendosni patatet në tas me pulë dhe përzijini së bashku derisa pula dhe patatet të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me marinadë.
Transferoni mishin e pulës në pjatën e përgatitur të pjekjes, duke rezervuar marinadën.
Shpërndani copat e patates në kofshët e pulave.
Hidhni 2/3 filxhan supë pule dhe shtoni marinadën mbi pulë dhe patate.
Vendoseni në furrë të nxehur.
Piqeni në furrën e nxehur për 20 minuta.
Transferoni pulat në pjatën e servirjes.
Vendosni sërish patatet në furrë dhe gatuajini derisa të karamelizohen, rreth 3 minuta.
Transferoni patatet për t'i shërbyer në pjatë me mishin e pulës.
Që pjata të mos jetë shumë e thatë hidhni pak supë pule mbi tavën dhe përzijeni mirë me copat e mbetura të gatimit në tavë.
Pasi të jetë zier pak hidheni me lugë sipër pjatës dhe e keni gati për servirje.
Vendi pan pjekje në sobë mbi ngrohjes mesme. Shtoni një spërkatje me supë dhe nxisni copa të thara nga fundi i tiganit. Strain; lëngje lugë mbi pulë dhe patate. Top me hurmë të copëtuar.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment