Sugjerojmë:

Tavë greke me pulë dhe patate

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 50 min

Ingredientët

  • 4 kofshë pule me lëkurë
  • 1 lugë gjelle kripë
  • 1 lugë gjelle rigon të thatë
  • 1 lugë çaji piper i zi
  • 1 lugë çaji rozmarinë e thatë
  • 1 lugë piper
  • 1/2 filxhan lëng limoni
  • 1/2 filxhan vaj ulliri
  • 6 karafil hudher të grirë
  • 3 patate të kuqërremta, të skuqura dhe të çara
  • 2/3 filxhan supë pule

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 220 gradë.

2

Lyejeni lehtë një tigan të madh me vaj.

3

Vendosni copat e pulës në një tas të madh.

4

Marinojeni me kripë, rigon, piper, rozmarinë.

5

Shtoni lëng limoni të freskët, vaj ulliri dhe hudhër.

6

Vendosni patatet në tas me pulë dhe përzijini së bashku derisa pula dhe patatet të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me marinadë.

7

Transferoni mishin e pulës në pjatën e përgatitur të pjekjes, duke rezervuar marinadën.

8

Shpërndani copat e patates në kofshët e pulave.

9

Hidhni 2/3 filxhan supë pule dhe shtoni marinadën mbi pulë dhe patate.

10

Vendoseni në furrë të nxehur.

11

Piqeni në furrën e nxehur për 20 minuta.

12

Transferoni pulat në pjatën e servirjes.

13

Vendosni sërish patatet në furrë dhe gatuajini derisa të karamelizohen, rreth 3 minuta.

14

Transferoni patatet për t'i shërbyer në pjatë me mishin e pulës.

15

Që pjata të mos jetë shumë e thatë hidhni pak supë pule mbi tavën dhe përzijeni mirë me copat e mbetura të gatimit në tavë.

16

Pasi të jetë zier pak hidheni me lugë sipër pjatës dhe e keni gati për servirje.

17

Vendi pan pjekje në sobë mbi ngrohjes mesme. Shtoni një spërkatje me supë dhe nxisni copa të thara nga fundi i tiganit. Strain; lëngje lugë mbi pulë dhe patate. Top me hurmë të copëtuar.

Lini një koment