Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Fillimisht pastrojmë mishin dhe vendosim copat në tepsi.
2.Vendosim në tepsi pak gjalpë dhe mbi copat e mishit po ashtu. Shtojmë në të pak ujë.
3.E vendosim në furrë derisa mishi të piqet, por jo të thahet. Në tavë, duhet të mbetet pak lëng.
4.Në një tenxhere me pak gjalpë kaurdisim miellin, por jo ti japim ngjyrë.
5.Shtojmë lëngun e mishit, (1 ½ gotë uji), e lëmë në zjarr derisa të marrë valë dhe të na formohet një salcë e trashë.
6.E largojmë nga zjarri, e lëmë t’i bjerë pak temperatura dhe më pas shtojmë kosin, vezët e përziera, kripën dhe i trazojmë bashkë.
7.Në tavë hidhet orizi gjysmë i zier, vendosim copat e mishit dhe shtojmë mbi të kremin e përgatitur me miell dhe kos.
8.Vendosim disa copa të vogla gjalpi, pak piper të kuq, e spërkasim lehtë dhe e vendosim në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius.
9.Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment