Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin e kuq dhe erëzat. Lëmë të ziejë për rreth 30 minuta në zjarr të ulët, derisa mishi të zbutet.
Pasi mishi është gatuar, e hedhim në një tavë të madhe balte, shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar mbi të dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C. E lëmë të piqet për rreth 30-40 minuta derisa djathi të marrë një ngjyrë të artë dhe të shkrijë plotësisht.
Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe sallatë të gjelbër. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento