Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatitja
Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin e kuq dhe erëzat. Lëmë të ziejë për rreth 30 minuta në zjarr të ulët, derisa mishi të zbutet.
Pasi mishi është gatuar, e hedhim në një tavë të madhe balte, shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar mbi të dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C. E lëmë të piqet për rreth 30-40 minuta derisa djathi të marrë një ngjyrë të artë dhe të shkrijë plotësisht.
Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe sallatë të gjelbër. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento