Tartë me patate, pana dhe parmixhano për një shije perfekte
1 kg patate
400 gr salçiçe
150 gr gjalpë
1 kuti pana
3 vezë
1 të bardhë veze
50 gr parmixhano të grirë
Pak verë të bardhë
30 gr therrime bukë
Hudhër
Sherebelë
Arrëmyshk
Kripë, piper
1.Pastroni dhe zieni patatet. Hiqini lëkurën dhe shtypini për t’i shndëruar në pure. Shtojini puresë pak gjalpë, arrëmyshk dhe panën.
2.Rregulloni shijen me kripë e piper. Hidhni po aty të verdhat e vezëve dhe djathin e grirë parmixhano.
3.Rrihni të bardhat vezëve veç dhe vijoni t’ia shtoni puresë duke e përzier vazhdimisht. Gjysmën e masës së puresë, shtrojeni në një tavë ku keni vendosur më parë pak thërrime buke.
4.Pastroni salçiçet nga lëkura, coptojeni dhe kaurdiseni në një tigan me pak hudhër dhe sherebelë.
5.Shuajeni me verën e bardhë dhe pasi të ketë avulluar alkooli, hiqeni nga zjarri.
6.Vendoseni mbi shtresën e puresë dhe shtoni shtresën tjetër të saj. Sipër mund të shtoni pak thërrime buke dhe nëse ju ka tepruar, pak parmixhano.
7.Rregulloni shijen me kripë dhe piper e rregulloni sipas preferencës.
8.Piqeni në furrën e parangrohur për rreth 30 minuta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment