Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Pastroni dhe zieni patatet. Hiqini lëkurën dhe shtypini për t’i shndëruar në pure. Shtojini puresë pak gjalpë, arrëmyshk dhe panën.
2.Rregulloni shijen me kripë e piper. Hidhni po aty të verdhat e vezëve dhe djathin e grirë parmixhano.
3.Rrihni të bardhat vezëve veç dhe vijoni t’ia shtoni puresë duke e përzier vazhdimisht. Gjysmën e masës së puresë, shtrojeni në një tavë ku keni vendosur më parë pak thërrime buke.
4.Pastroni salçiçet nga lëkura, coptojeni dhe kaurdiseni në një tigan me pak hudhër dhe sherebelë.
5.Shuajeni me verën e bardhë dhe pasi të ketë avulluar alkooli, hiqeni nga zjarri.
6.Vendoseni mbi shtresën e puresë dhe shtoni shtresën tjetër të saj. Sipër mund të shtoni pak thërrime buke dhe nëse ju ka tepruar, pak parmixhano.
7.Rregulloni shijen me kripë dhe piper e rregulloni sipas preferencës.
8.Piqeni në furrën e parangrohur për rreth 30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment