Sugjerojmë:

Taliatele me vezë të skuqura dhe salcë peshku

Ingredientët

  • Makarona taliatele
  • 2 lugë vaj vegjetal
  • 1 hudhër karafil
  • 2 vezë të mëdha
  • 1 1/2 lugë salcë soje
  • 2 lugë lëng të freskët lime
  • 2 lugë sheqer kafe
  • 1 lugë salcë peshku
  • 1/8 lugë çaji piper i kuq
  • 3 qepë të njoma
  • Majdanoz të grirë
  • 1/4 filxhan kikirikë të pakripur

Udhëzimet

1

Vini një tenxhere të madhe uji në zjarr për të valuar.

2

Shtoni makaronat petë dhe gatuajini për 7 - 10 minuta ose deri sa të zbuten.

3

Pasi të zihen kullojini dhe vendosini mënjanë.

4

Në një tigan të madh, ngrohni vajin e perimeve mbi nxehtësinë mesatare.

5

Shto hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta.

6

Pritini lehtë vezët me një pirun.

7

Hidhini në tigan dhe gatuajini derisa të ngurtësohen.

8

Kur vezët janë gatuar, hiqini nga tigani dhe vendosini mënjanë.

9

Në një tas të vogël hidhni së bashku salcë soje, lëng limoni, sheqer, salcë peshku dhe piper të kuq.

10

Hidhni salcën në tigan me vezët e skuqura dhe shtoni makaronat.

11

Hidhni sipër qepët e njoma, majdanoz dhe kikirikët.

12

Sherbejini të ngrohta.

Lini një koment