Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe uji në zjarr për të valuar.
Shtoni makaronat petë dhe gatuajini për 7 - 10 minuta ose deri sa të zbuten.
Pasi të zihen kullojini dhe vendosini mënjanë.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin e perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
Shto hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta.
Pritini lehtë vezët me një pirun.
Hidhini në tigan dhe gatuajini derisa të ngurtësohen.
Kur vezët janë gatuar, hiqini nga tigani dhe vendosini mënjanë.
Në një tas të vogël hidhni së bashku salcë soje, lëng limoni, sheqer, salcë peshku dhe piper të kuq.
Hidhni salcën në tigan me vezët e skuqura dhe shtoni makaronat.
Hidhni sipër qepët e njoma, majdanoz dhe kikirikët.
Sherbejini të ngrohta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment