Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të valojë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit 8 deri në 10 minuta.
Kullojini makaronat dhe rezervoni 1 filxhan nga uji i tyre.
Ndërkohë, në një tigan të madh hidhni vajin e ullirit dhe hudhër mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni sallamin.
Përdorni një lugë druri për të thyer suxhukun në copa të vogla.
Kur suxhuku ka marrë ngjyrë, hiqeni dhe lereni mënjanë.
Shtoni bizelet në tigan dhe duke përdorur prapë lugë druri, copëtoni bizelet.
Fikni nxehtësinë.
Shto djathin ricotta së bashku me makaronat e gatuara dhe përzijini, duke shtuar edhe ujin e rezervuar të makaronave.
Kthejeni sallamin në tigan.
Shto borzilok, djathë Pecorino Romano dhe kripë.
Përzijini mirë deri sa makaronat të vishen plotësisht dhe shërbejini menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment