20-30 min/ Dreka/ Kuzhinë/ Kuzhinë mesdhetare/ RECETA/ SA KOHË KE?

Tahini një nga recetat më të lashta të njerëzimit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredientët

  • 150 gr fara susami natyrale
  • 3 luge vaj ulliri ekstra te virgjer ose vaj susami

Udhëzimet

1

Vendosim një tigan në zjarr mesatar dhe hedhim në të farat e susamit.

2

I pjekim mirë duke i përzierë shpesh derisa të marrin ngjyrë të artë, duke patur shumë kujdes sepse farat e susamit digjen lehtësisht.

3

Nëpërmjet procesit të pjekjes së farave të susamit, kremi i tahinit do të ketë një shije që i afrohet pak arrave.

4

I lëmë të ftohen plotësisht në një pjatë të cekët.

5

I vendosim farat e pjekura të susamit në një mikser elektrik dhe shtojmë 3 luge vaj ulliri (ose susami) dhe i grijmë derisa të formohet një krem homogjen.

6

Shtojmë akoma edhe pak vaj ulliri derisa të arrijmë trashësinë e dëshiruar.

7

E ruajmë në një kavanoz të mbyllur hermetikisht brenda në frigorifer për maksimumi 3 muaj.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    ปั้มไลค์
    07/06/2020 at 1:11 am

    Like!! Thank you for publishing this awesome article.

  • Reply
    ทิชชู่เปียกแอลกอฮอล์
    07/06/2020 at 1:12 am

    Thanks so much for the blog post.

  • Reply
    เบอร์มงคล
    07/06/2020 at 10:17 am

    I am regular visitor, how are you everybody? This article posted at this web site is in fact pleasant.

  • Leave a Reply