Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni një tenxhere me presion në zjarr dhe piqni suxhukun në nxehtësi mesatare.
Shtoni sherbelën dhe koprën dhe vendosni waffles në një tavë pjekje dhe sipër hidhni salçiçet.
Fshini mirë tenxheren dhe hidhni brenda 1 filxhan ujë.
Në një tas, përzieni vezë, kremin, shuruin dhe erëzat.
Hidheni përzierjen mbi suxhuk dhe waffles.
Shtoni djathin dhe mbuloni pjatën e pjekjes me fletë metalike.
Pasi ta keni mbyllur me kapak lerini të piqen për 20 minuta.
Kur mbaroni gatimin, lejoni që presioni të lirohet natyrshëm për 5 minuta dhe pastaj të lirojë me shpejtësi çdo presion të mbetur sipas udhëzimeve të prodhuesit.
Shërbejeni me shurup shtesë panje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment