Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në në tigan të thellë me ujë të valuar, shtoni orizin , posaçërisht për sushi.
E lini të ziejë mirë dhe më pas e kaloni në një enë qelqi.
Sipër i shtoni majdanozin, kastravecin e prerë imët dhe salmonin.
Trazojini mirë me një lugë gjelle.
Tani merrni një algë Nori.
Me anë të një luge vendosni në qendër, pak nga masa e përgatitur.
Vendosni tre rripa salmon të tymosur dhe 4 rripa kastravec.
Mbështilleni me kujdes në formë roleje.
Me një thikë e ndani në 4 pjesë.
Merrni një pjatë të pastër dhe vendosni në të një rrip kastravec dhe një rrip karotë.
Bëjeni tre herë këtë gjë.
Vendosni roletë e sushit e përgatitura dhe pak pomodorini.
Në fund i shtoni sipër pak salcë Soje dhe sushi është gati.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment