Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në në tigan të thellë me ujë të valuar, shtoni orizin , posaçërisht për sushi.
E lini të ziejë mirë dhe më pas e kaloni në një enë qelqi.
Sipër i shtoni majdanozin, kastravecin e prerë imët dhe salmonin.
Trazojini mirë me një lugë gjelle.
Tani merrni një algë Nori.
Me anë të një luge vendosni në qendër, pak nga masa e përgatitur.
Vendosni tre rripa salmon të tymosur dhe 4 rripa kastravec.
Mbështilleni me kujdes në formë roleje.
Me një thikë e ndani në 4 pjesë.
Merrni një pjatë të pastër dhe vendosni në të një rrip kastravec dhe një rrip karotë.
Bëjeni tre herë këtë gjë.
Vendosni roletë e sushit e përgatitura dhe pak pomodorini.
Në fund i shtoni sipër pak salcë Soje dhe sushi është gati.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment