600 ml lëng perimesh (ose lëng nga koncentrate perimesh)
Gjalpë
Piper të zi
Për shoqërim: kubikë buke të skuqur në gjalp ose pançetë të prerë në shirita të skuqur në pak yndyrë derisa të rezultojë krokante ose fara kungulli të pjekura
Grijmë qepën dhe e kavardisim në pak gjalp në zjarr mesatar derisa të rezultojë masë homogjene duke e perzierë shpesh.
Lajmë karrotat dhe kungullin, i qerojmë dhe i presim në copa të vogla dhe i shtojmë tek qepa, duke i përzier edhe për pak minuta.
Shtojmë lëngun e perimeve të nxehtë, i vendosim kapakun dhe e ziejmë për rreth gjysëm ore.
E kalojmë masën në mikser derisa ta reduktojmë në krem të butë dhe pa copëza perimesh.
E shërbejmë supën të ngrohtë dhe e spërkatim me pak piper te zi te shoqëruar me kubiket e bukës së skuqur me gjalp ose pançeten krokante.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment