Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qëroni dardhat, pritini përgjysmë dhe pastrojini nga farat.
Vendosini në një tavë me letër alumini.
Piqini në furrë në temperaturën 180 gradë për 20 minuta.
Priteni kungulleshkën në copa të vogla dhe piqeni në furrë në temperaturën 200 gradë për 30 minuta.
Copëtoni qepët dhe hudhrat.
Skuqini për disa minuta në një tenxhere me vaj ulliri dhe shtoni 1 litër ujë.
Me pas pritini dardhat e pjekura në copa të vogla.
Shtojini në tenxhere sëbashku me kungullin e pjekur.
Shtoni kripë, piper dhe 1 lugë çaji kanellë dhe gatuajini për disa minuta.
Pastaj hidheni supën në një pjatë për servirje dhe shtoni pak piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment