Supë tortellini nga kuzhina italine me bërxollë derri dhe parmixhano
2 lugë vaj ulliri
2 presh
2 karrota
2 shkopinj selino
4 thelpinj hudhër
4 gota supë pule
1 copë e vogël djathë parmixhano
2 shirita lëkurë limoni
Tortelini të gatshme me djathë
1 kokë sallatë jeshile
Bërxollë derri
Piper i fresket
1.Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.
2.Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.
3.Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.
4.Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.
5.Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe 6.vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.
8.Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 – 5 minuta.
9.Sherbejeni me djathin parmixhano dhe bërxollën.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment