Supë tortellini nga kuzhina italine me bërxollë derri dhe parmixhano
2 lugë vaj ulliri
2 presh
2 karrota
2 shkopinj selino
4 thelpinj hudhër
4 gota supë pule
1 copë e vogël djathë parmixhano
2 shirita lëkurë limoni
Tortelini të gatshme me djathë
1 kokë sallatë jeshile
Bërxollë derri
Piper i fresket
1.Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.
2.Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.
3.Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.
4.Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.
5.Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe 6.vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.
8.Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 – 5 minuta.
9.Sherbejeni me djathin parmixhano dhe bërxollën.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment