1.Kombinojeni mishin e pulës, karrotat, fletën e dafinës dhe një majë luge kripë në një tigan të mesëm.
2.Shtoni 3 gota supë dhe vendoseni të zihet në ngrohje të ulët, rreth 20 minuta.
3.Ndërkohë, ngrohni gjalpin në një tigan tjetër mbi nxehtësinë mesatare dhe shto qepë, sheqer dhe 1 lugë çaji kripë dhe gatuajeni 5 minuta, deri sa të zbutet.
4.Shtoni pluhur kerri dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni orizin dhe pjesën e mbetur ë supës.
5.Rriteni nxehtësinë në të mesme, mbulojeni dhe ziejeni derisa orizi të zbutet, 15-20 minuta.
6.Hiqeni mishin e pulës nga supa dhe copëtoni mishin. Pastaj kthejeni pulën e copëtuar në të njëjtën supë.
7.Hidhni përzierjen e orizit me një blender derisa të bëhet pure.
8.Derdheni në pulën e copëtuar me supë dhe nxiteni butësisht për të kombinuar.
9.Shtoni bimët e copëtuara dhe shërbejeni supën me tul limoni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment