Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Supa duhet të jetë e pandarë nga tryezat tuaja. Çdo ditë nga një recetë e ndryshme!
Në një tenxhere ngrohni vajin dhe skuqni qepën. Shtoni karotat, selinonë e prerë në copa të vogla, specin, hudhrën dhe i përzieni për 5 minuta.
Shtoni lëngun e perimeve dhe e lini supën për disa minuta në zjarr.
Pas 10 minutash shtoni gjoksin e pulës të prerë në copa të vogla.
Ndërkohë në një tas të vogël përzieni miellin me qumështin derisa të tretet dhe më pas ia shtoni supës.
Tani shtoni brokolin e ndarë në lule të vogla, kripë, piper dhe i përzieni mirë. E provoni me ndihmën e një piruni nëse është zbutur ose jo.
Pasi ta shikoni se supa është gati e hiqni nga zjarri, i shtoni sipër borzilok të freskët dhe pak piper të zi. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment