Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe në ngrohje mesatare vini vajin për ngrohje.
Shtoni qepë dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni salçiçet e pulës dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Shtoni domatet e copëtuara, supën dhe piperin e kuq dhe shtoni kripë dhe piper.
Vini një tenxhere me ujë në zjarr dhe shtoni tortellinit të zihen.
Ulni nxehtësinë në të ulët dhe ziejini derisa tortellinit të gatuhen 18-20 minuta.
Shtoni fasulet e bardha dhe spinaq dhe gatuajini derisa spinaqi të jetë zbutur, rreth 4-5 minuta më shumë.
Shërbejini me djathë parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment