1.Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare ngrohni vajin rreth 2 minuta, pastaj shtoni qepën, hudhrat dhe karrotat dhe hiqini për 5 minuta ose derisa perimet të zbuten.
2.Hidhni supën e pulës, rrisni nxehtësinë në të lartë dhe lereni të ziejë.
3.Shtoni bizelet, tortellini, dhe misrin dhe gatuajini për 12 minuta ose sipas udhëzimeve të paketës për tortellini.
4.Hiqni supën nga nxehtësia dhe shtoni spinaqin, duke e përzier.
5.Për ta shërbyer,hidhni supën me tortellini dhe sipër shtoni djathë parmixhano.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment