Sugjerojmë:

Supë me qepë dhe kërpudha

Ingredientët

  • 500 gr kërpudha
  • 100 gr gjalpë
  • 100 gr qepë të thata
  • ½ gotë verë e bardhë
  • 2 lugë kos
  • 2 thelpinj hudhra
  • 500 ml lëng pule

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh skuqni qepën me gjalpë dhe pasi të jetë zbutur pak shtoni kërpudhat, kripën, piperin dhe hudhrat.

2

Vazhdoni skuqjen ngadalë dhe pas disa minutash i shuani me verën e bardhë.

3

Pasi të avullojë vera, shtoni lëngun e pulës dhe lereni supën të ziejë për 20 minuta.

4

Pasi të ketë zierë, e kaloni supën në mikser dhe e shpërndani nëpër pjata.

5

Në fund e zbukuroni supën me pak kos të freskët.

6

Shërbehet e ngrohtë.

Lini një koment