Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Nxehni vajin në një tigan të madh, shtoni qepën dhe skuqeni për 5 minuta ose më shumë duke e nxitur derisa të fillojë të zbutet.
Për të bërë supën, shtoni piper të kuq, koriandër, spec të kuq dhe oriz.
Përzijini mirë për rreth një minutë.
Shtoni pak lëng mishi dhe qiqra dhe marinojini me kripë e piper.
Vendoseni të zihet 8-10 minuta derisa perimet dhe orizi janë zbutur.
Shtoni koriandër ose majdanoz dhe tashmë është gati.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment