Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 230 gradë.
Vendosni lulelakrën në një tigan të vogël pjekjeje.
Lyejeni me vaj, arrëmyshk, pluhur hudhër, kripë dhe piper.
Futeni lulelakrën në furrën e nxehtë dhe lereni të gatuhet 30 - 40 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqeni nga furra dhe vendosni mënjanë.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët e copëtuara dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë të lehtë, rreth 10 minuta.
Hidhni miell mbi qepët.
Ngadalë derdhni supën e pulës dhe qumështin në tigan.
Përziejeni derisa i gjithë mielli të shpërbëhet.
Lereni të zihet deri sa përzierja të trashet, pastaj zvogëloni nxehtësinë.
Shtoni verën dhe lulelakrën e pjekur.
Shërbejeni ashtu siç është.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment