Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ngroheni furrën në 230 gradë.
Vendosni lulelakrën në një tigan të vogël pjekjeje.
Lyejeni me vaj, arrëmyshk, pluhur hudhër, kripë dhe piper.
Futeni lulelakrën në furrën e nxehtë dhe lereni të gatuhet 30 - 40 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqeni nga furra dhe vendosni mënjanë.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët e copëtuara dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë të lehtë, rreth 10 minuta.
Hidhni miell mbi qepët.
Ngadalë derdhni supën e pulës dhe qumështin në tigan.
Përziejeni derisa i gjithë mielli të shpërbëhet.
Lereni të zihet deri sa përzierja të trashet, pastaj zvogëloni nxehtësinë.
Shtoni verën dhe lulelakrën e pjekur.
Shërbejeni ashtu siç është.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment