Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Qërojmë dhe presim në kube qepën dhe kastravecët.
Shkrijmë gjalpin në një tigan të madh dhe e përziejmë me qepën në temperaturë mesatare për 4 deri në 5 minuta, ose derisa të zbuten.
Shtojmë kastravecët, ulim temperaturën dhe vazhdojmë të gatuajmë për 5 minuta.
Shtojmë lëngun e mishit, e lemë të vlojë dhe pastaj ulim sërish temperaturën.
I përziejmë mirë me kripë deti dhe piper të zi dhe e lemë të ziejë për 5 minuta.
Presim dhe shtojmë qepët e njoma dhe gjethet e majdanozit, shtrydhim lëng limoni dhe e gatuajmë për 5 minuta.
E hedhim përzierjen në një blender ushqimi dhe e bëjmë si pure të butë .
Vendosim supën në një tas dhe e lëmë të ftohet në temperaturën e dhomës, pastaj e vëmë në frigorifer derisa të ftohet. Hedhim sipër kremin dhe e provojmë për shije, pastaj e shërbejmë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment