Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Qërojmë dhe presim në kube qepën dhe kastravecët.
Shkrijmë gjalpin në një tigan të madh dhe e përziejmë me qepën në temperaturë mesatare për 4 deri në 5 minuta, ose derisa të zbuten.
Shtojmë kastravecët, ulim temperaturën dhe vazhdojmë të gatuajmë për 5 minuta.
Shtojmë lëngun e mishit, e lemë të vlojë dhe pastaj ulim sërish temperaturën.
I përziejmë mirë me kripë deti dhe piper të zi dhe e lemë të ziejë për 5 minuta.
Presim dhe shtojmë qepët e njoma dhe gjethet e majdanozit, shtrydhim lëng limoni dhe e gatuajmë për 5 minuta.
E hedhim përzierjen në një blender ushqimi dhe e bëjmë si pure të butë .
Vendosim supën në një tas dhe e lëmë të ftohet në temperaturën e dhomës, pastaj e vëmë në frigorifer derisa të ftohet. Hedhim sipër kremin dhe e provojmë për shije, pastaj e shërbejmë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment