Supë me kungull jeshil, pjatë fantastike vegjetariane!

Supë me kungull jeshil, pjatë fantastike vegjetariane!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Eshtë koha e kungullit, prandaj do e kemi pak me tepër në qender të recetave. Me të drejtë!

Ingredientët

  • Lëng pule
  • 300 gram kungull i njomë
  • 50 gram gjalpë
  • 2 limonë
  • 1 qepë e thatë
  • 2 qepë të njoma
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1 tufë borzilok
  • Pak mendërz të freskët
  • Arrë moskat
  • 100 ml vaj ulliri
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Pastrojmë perimet dhe i presim: kungullin në feta, qepët i grijmë në kube, erëzat e njoma i grijmë hollë.

2

Në një tenxhere vendosim qepët, hudhrat dhe kungullin. I vendosim të skuqen me vajin e ullirit dhe gjalpin, derisa të zbuten.

3

Pas disa minutash shtojmë lëngun e pulës dhe e lëmë të ziejë për 40 minuta në zjarr të ngadaltë.

4

Në fund e kriposim dhe e aromatizojmë supën me borzilokun, arrën e moskatit të kaluar në rende, limonin dhe piperin.

5

E lëmë supën të ziejë për 10 minuta të tjera dhe më pas e kalojmë në blender. Ju bëftë mirë!

Shënime

Receta marrë nga: renatomekolli.com

Lini një koment