Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 200 ° C.
Ngrohni 1 lugë çaji vaj në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe marinojeni me kripë dhe piper dhe gatuajeni 3 - 4 minuta.
Shtoni karrotat, xhenxhefil dhe 4 gota ujë dhe lerini të valojnë.
Ulni nxehtësinë dhe ziejeni derisa perimet janë të zbutur 15 - 20 minuta.
Duke përdorur një blender bëni pure përzierjen e perimeve.
Ndërkohë lyeni pitat me vajin e mbetur dhe spërkatni me salcë kerri dhe 1/8 lugë kripë.
Pritini pitat në copa trekëndëshe dhe futini në furrë të rrethuara me fletë pjekje.
Piqini deri sa të marrin kafe të artë, 8- 10 minuta.
Shpërndajeni supën në pjata dhe hidhni sipër kos dhe piper, nëse dëshironi.
Shërbejeni me pitet e pjekura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment