Supë me karota dhe xhinxher, super e mirë për imunitetin tuaj!
7 karota të qëruara
1 lugë gjelle xhinxher pluhur
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper për shije
1 qepë mesatare e prerë imët
4 gota me lëng perimesh
1 gotë me qumësht kokosi
Kubik buke të thekur për servirje
1.Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine. 2.Vendosni në të karotat e qëruara. I shtoni sipër pak kripë, piper dhe 1 lugë vaj ulliri. I përzieni mirë dhe i lini në furrë të paktën 30 minuta. 3.Ndërkohë në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën për 5-7 minuta. 4.Shtoni hudhrat, xhinxherin dhe i përzieni për 30 sekonda. 5.Shtoni lëngun e perimeve dhe më pas karotat e nxjerra nga furra. 6.Sipër i kaloni blenderin e dorës për ta bërë kremoze. 7.Sapo supa të marrë një valë i shtoni qumështin dhe e hiqni nga zjarri. 8.Kontrollojeni shijen për kripë ose piper. Shërbejeni supën e ngrohtë me pak bukë të thekur sipër. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment