Supë me hithra dhe perime, me shije dhe vlera të pakrahasueshme
Një qepë e prerë hollë
2 thelpinj hudhre të shtypur
1 patate mesatare
1 karrotë mesatare
3 filxhanë çaji lëng perimesh
3 filxhanë çaji plot me hithra
Kripë, piper
1.Vendosni tenxheren në zjarr dhe hidhni në të lëngun e perimeve, qepën, hudhrën, copat e patateve dhe karrotave.
2.Kur të marrë lëngu valë, uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë për pesë minuta.
3.Më pas shtoni hithrat dhe prisni sërish pesë minuta të tjera deri sa patatet të jenë zbutur dhe hithrat të jenë tretur.
4.Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe lëreni të ftohet pak.
5.Më pas të gjithë përbërësit e supës përziejini në një mikser deri sa të përfitoni një masë homogjene dhe kremoze të cilën duhet ta hidhni sërish në tenxheren fillestare.
6.Ngroheni pak dhe hidhni kripë dhe piper.
7.Për ta servirur, hidhni pak vaj ulliri në sipërfaqe dhe arra të pjekura.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment