Supë me hithra dhe perime, me shije dhe vlera të pakrahasueshme
Një qepë e prerë hollë
2 thelpinj hudhre të shtypur
1 patate mesatare
1 karrotë mesatare
3 filxhanë çaji lëng perimesh
3 filxhanë çaji plot me hithra
Kripë, piper
1.Vendosni tenxheren në zjarr dhe hidhni në të lëngun e perimeve, qepën, hudhrën, copat e patateve dhe karrotave.
2.Kur të marrë lëngu valë, uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë për pesë minuta.
3.Më pas shtoni hithrat dhe prisni sërish pesë minuta të tjera deri sa patatet të jenë zbutur dhe hithrat të jenë tretur.
4.Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe lëreni të ftohet pak.
5.Më pas të gjithë përbërësit e supës përziejini në një mikser deri sa të përfitoni një masë homogjene dhe kremoze të cilën duhet ta hidhni sërish në tenxheren fillestare.
6.Ngroheni pak dhe hidhni kripë dhe piper.
7.Për ta servirur, hidhni pak vaj ulliri në sipërfaqe dhe arra të pjekura.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment