Supë me hithra dhe perime, me shije dhe vlera të pakrahasueshme
Një qepë e prerë hollë
2 thelpinj hudhre të shtypur
1 patate mesatare
1 karrotë mesatare
3 filxhanë çaji lëng perimesh
3 filxhanë çaji plot me hithra
Kripë, piper
1.Vendosni tenxheren në zjarr dhe hidhni në të lëngun e perimeve, qepën, hudhrën, copat e patateve dhe karrotave.
2.Kur të marrë lëngu valë, uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë për pesë minuta.
3.Më pas shtoni hithrat dhe prisni sërish pesë minuta të tjera deri sa patatet të jenë zbutur dhe hithrat të jenë tretur.
4.Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe lëreni të ftohet pak.
5.Më pas të gjithë përbërësit e supës përziejini në një mikser deri sa të përfitoni një masë homogjene dhe kremoze të cilën duhet ta hidhni sërish në tenxheren fillestare.
6.Ngroheni pak dhe hidhni kripë dhe piper.
7.Për ta servirur, hidhni pak vaj ulliri në sipërfaqe dhe arra të pjekura.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment