Sugjerojmë:

Supë me fasule, lakra jeshile dhe salçiçe

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 4 salçiçe
  • 2 kanaçe fasule të bardha
  • 2 karafil hudhër
  • 1/2 qepë, copëtuar imët
  • 3 karrota të mesme, të qëruara dhe të ndara në feta
  • 2 gjethe selino
  • 2 gjethe trumzë të freskët
  • 2 gjethe dafine
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 4 filxhanë supë pule
  • 1 filxhan ujë
  • Lakër jeshile e prerë në copa
  • Djathë parmixhano

Udhëzimet

1

Në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.

2

Shto salçiçet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë në të dyja anët, 4 deri në 5 minuta.

3

Hiqini dhe vendosini në një tenxhere me nxehtësi të ngadaltë.

4

Kombinoni fasulet e bardha, hudhra, qepë, karrota, selino, trumzë dhe gjethe dafine në tenxhere bashkë me salçiçet.

5

Shtoni kripë dhe piper.

6

Shtoni supën e pulës dhe shtoni ujë për të kombinuar.

7

Gatuajeni në nxehtësi të ulët për disa minuta.

8

Shtoni lakrën jeshile dhe gatuajeni 10 deri 15 minuta më shumë.

9

Hiqini fletët e dafinës dhe trumzës.

10

Për të shërbyer hidhni sipër djathin parmixhano.

Lini një koment