Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
Shto salçiçet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë në të dyja anët, 4 deri në 5 minuta.
Hiqini dhe vendosini në një tenxhere me nxehtësi të ngadaltë.
Kombinoni fasulet e bardha, hudhra, qepë, karrota, selino, trumzë dhe gjethe dafine në tenxhere bashkë me salçiçet.
Shtoni kripë dhe piper.
Shtoni supën e pulës dhe shtoni ujë për të kombinuar.
Gatuajeni në nxehtësi të ulët për disa minuta.
Shtoni lakrën jeshile dhe gatuajeni 10 deri 15 minuta më shumë.
Hiqini fletët e dafinës dhe trumzës.
Për të shërbyer hidhni sipër djathin parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment