Supë kremoze patatesh me karkaleca

5-6 karkaleca të qëruar
1 filxhanë me misra (të ziera më parë ose konservë)
4-5 patate
1 presh i grirë hollë
4 gota me lëng pule
1 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper të zi pluhur
1 lugë gjelle borzilok i freskët
Hudhër pluhur
Lime për servirje

1.Qëroni patatet dhe i prisni në kubik me madhësi mesatare.

2.Në një tenxhere bashkoni patatet, preshin dhe lëngun e pulës. I përzieni dhe i lini të marrin një valë për gati 30 minuta.

3.Më pas e fikni zjarrin dhe sipër i kaloni një blender dore për ta bërë supën kremoze.

4.E rregulloni shijen me kripë dhe piper.

5.Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni karkalecat me hudhrat, kripë dhe piper.

6.I përzieni për 2-3 minuta.

7.Shërbejeni supën e ngrohtë nëpër pjata duke i vendosur karkalecat sipër dhe misrat.

8.Servireni me pak borzilok të freskët dhe lëng lime. Ju bëftë mirë!

Lini një koment