Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përpos ilaçeve, mënyra më e mirë për të luftuar gripin është përmes ushqimeve që konsumojmë veçanërisht kësaj periudhe delikate. Kjo supë perimesh, tepër e thjeshtë në përgatitje është sugjerimi ynë për sot!
Në një tigan me pak vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët dhe hudhrat. Shtoni me radhë perimet e lara mirë.
I përzieni mirë dhe i shtoni erëzat. Pas 5 minutash shtoni ujin e nxehtë ose lëngun e mishit.
I lini të ziejnë në zjarr mesatar për të paktën 30 minuta. Sapo perimet të jenë zbutur, i kaloni sipër një blender dore për ta bërë supën kremoze.
Provojeni në shije për ta rregulluar me kripë e piper.
Shërbejni supën të ngrohtë duke e servirur sipër me pak ajkë kosi nëse keni dëshirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment