8 lugë kos i bardhë i trashë + 4 lugë për dekorimin e pjatave
1 lugë e vogël lëng limoni
1 degë e vogël trumzë e freskët ose e thatë
1 litër lëng perimesh i valuar
2 lugë vaj ulliri
Kripë
1.Karrotat e qëruara, gjysmën i presim në rende të holla dhe të tjerat në kubikë, mollën e qërojmë dhe e presim në feta të holla.
2. Qepën e qëruar, të grirë imët, e skuqim në një tenxhere me vajin e ullirit dhe xhenxhefilin.
3. Shtojmë karrotat në kubikë dhe mollën në tenxhere te qepa, i rregullojmë për kripë, hedhim lëngun e valuar dhe i lëmë në zjarr për 30 minuta me kapak.
4. Pasi supa ka zier e lëmë të ftohet dhe e hedhim në blender deri sa të krijohet masë homogjene si krem.
5.Shtojmë kosin dhe lëngun e limonit dhe i përziejmë deri sa të jenë përzier mirë.
6.E shërbejmë të ngrohtë nëpër pjata, të cilat i zbukurojmë sipër me feta karrote, 1 lugë kos dhe gjethe trumze.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment