8 lugë kos i bardhë i trashë + 4 lugë për dekorimin e pjatave
1 lugë e vogël lëng limoni
1 degë e vogël trumzë e freskët ose e thatë
1 litër lëng perimesh i valuar
2 lugë vaj ulliri
Kripë
1.Karrotat e qëruara, gjysmën i presim në rende të holla dhe të tjerat në kubikë, mollën e qërojmë dhe e presim në feta të holla.
2. Qepën e qëruar, të grirë imët, e skuqim në një tenxhere me vajin e ullirit dhe xhenxhefilin.
3. Shtojmë karrotat në kubikë dhe mollën në tenxhere te qepa, i rregullojmë për kripë, hedhim lëngun e valuar dhe i lëmë në zjarr për 30 minuta me kapak.
4. Pasi supa ka zier e lëmë të ftohet dhe e hedhim në blender deri sa të krijohet masë homogjene si krem.
5.Shtojmë kosin dhe lëngun e limonit dhe i përziejmë deri sa të jenë përzier mirë.
6.E shërbejmë të ngrohtë nëpër pjata, të cilat i zbukurojmë sipër me feta karrote, 1 lugë kos dhe gjethe trumze.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment