Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Prisni qepën, karrotën, selinonë dhe hudhrën në një përpunues ushqimi.
Në një tenxhere të madhe shkrini gjalpin.
Shtoni perimet e copëtuara dhe lerini në ngrohje të ulët deri sa të zbuten, rreth 5 minuta.
Shtoni miell, kripë dhe piper në tenxhere dhe përzijini mirë.
Shtoni supën e pulës, qumësht dhe patate dhe vendosni në nxehtësi të lartë derisa të vlojnë pastaj mbulojini dhe gatuajini derisa patatet të jenë zbutur, rreth 10-15 minuta.
Shtoni brokolin, djathë parmixhano dhe përzijini mirë.
Rregullojeni për kripë e piper në shije dhe gatuajeni deri sa brokoli të gatuhet, rreth 5 minuta.
Shtoni djathin çedar dhe djathin amerikan,përzijini mirë dhe hiqini nga nxehtësia.
Duke përdorur një blender hidhini të gjithë përbërësit brenda deri sa të supa të bëhet kremoze.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment