Supë krem domatesh. E ëmbël dhe e athët njëkohësisht!

1 litër lëng pule
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë gjelle uthull
2 lugë gjelle sheqer
1 domate të pjekur
2 qepë
2 thelpinj hudhra
1 lugë çaji borzilok
1 lugë çaji rozmarinë
Kripë, piper

1.Fillimisht lajmë domatet me ujë të bollshëm. Pastaj i presim në feta të holla, sikurse qepët. Grijmë hurdhrat

2.I vendosim të treja në një tepsi. I hedhim vaj ulliri, kripën dhe piperin dhe i fusim në furrë për 30 minuta, në temperaturën 180 gradë.

3.Pasi perimet të jenë pjekur i heqim dhe i kalojmë në një tenxhere. Sipër i shtojmë lëngun e pulës dhe i lëmë për 20 minuta të ziejnë.

4.Në fund, e kalojmë supën në blender derisa të krijohet një masë homogjene. I shtojmë uthullën dhe e përziejmë mirë.

5.Në fund e shërbejmë duke i hedhur erëzat ( borzilok, rozmarinë).

Lini një koment