Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Fillimisht lajmë domatet me ujë të bollshëm. Pastaj i presim në feta të holla, sikurse qepët. Grijmë hurdhrat
2.I vendosim të treja në një tepsi. I hedhim vaj ulliri, kripën dhe piperin dhe i fusim në furrë për 30 minuta, në temperaturën 180 gradë.
3.Pasi perimet të jenë pjekur i heqim dhe i kalojmë në një tenxhere. Sipër i shtojmë lëngun e pulës dhe i lëmë për 20 minuta të ziejnë.
4.Në fund, e kalojmë supën në blender derisa të krijohet një masë homogjene. I shtojmë uthullën dhe e përziejmë mirë.
5.Në fund e shërbejmë duke i hedhur erëzat ( borzilok, rozmarinë).
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment