Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tenxhere skuqni gjalpin ose vajin e ullirit me qepën. Shtoni kërpudhat e lara dhe të prera në copa të vogla.
2.Shtoni hudhrën dhe i përzieni për 5-6 minuta.
3.Më pas shtoni karotën, gjoksin e pulës, selinonë, lëngun e pulës dhe orizin.
4.I lini të ziejnë në zjarr mesatar, ndërkohë që i vendosni kapakun.
5.I lini të ziejnë derisa orizi dhe fileto e pulës të jenë gatuar tërësisht, afërsisht 25-30 minuta.
6.Shtoni qumështin, djathin parmixhano dhe trumzën e freskët.
7.E rregulloni shijen me kripë e piper dhe e përzieni mirë.
8.E lini të ziejë edhe për 5 minuta të tjerë. Më pas e shërbeni të ngrohtë dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment