Supë kërpudhash me oriz. Ju mban të ngopur për një kohë të gjatë!

2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalpë
250 gram kërpudha të freskëta
1 qepë e grirë imët
2 thelpi hudhra të grimcuara
1 karotë e prerë në rrathë të vegjël
1 gjoks pule e prerë në kubik të vegjël
2 degë selino të prera imët
1 filxhan me djathë parmixhano të grirë imët
7 filxhanë me lëng pule
1 filxhan me qumësht
Trumzë e freskët për dekor
Kripë, piper për shije

1.Në një tenxhere skuqni gjalpin ose vajin e ullirit me qepën. Shtoni kërpudhat e lara dhe të prera në copa të vogla.

2.Shtoni hudhrën dhe i përzieni për 5-6 minuta.

3.Më pas shtoni karotën, gjoksin e pulës, selinonë, lëngun e pulës dhe orizin.

4.I lini të ziejnë në zjarr mesatar, ndërkohë që i vendosni kapakun.

5.I lini të ziejnë derisa orizi dhe fileto e pulës të jenë gatuar tërësisht, afërsisht 25-30 minuta.

6.Shtoni qumështin, djathin parmixhano dhe trumzën e freskët.

7.E rregulloni shijen me kripë e piper dhe e përzieni mirë.

8.E lini të ziejë edhe për 5 minuta të tjerë. Më pas e shërbeni të ngrohtë dhe shijojeni!

Lini një koment