1.Në një tenxhere skuqni gjalpin.
2.Shtoni qepën, selinonë dhe hudhrat. I gatuani mirë për 5-8 minuta.
3.Shtoni lëngun e pulës dhe perimet me rradhë. Në fund mishin e pulës.
4.E lini supën për 20 minuta në zjarr.
5.Shërbejeni me djathë parmigiano sipër dhe gjethe borziloku.
6.Sipas dëshirës, supën mund ta bëni edhe kremoze me një blender dore.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment