Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni hudhrën. Më pas shtoni gjizën dhe specin djegës. I lini të skuqen për 4 minuta.
Shtoni domatet pa lëkurë dhe prisni 5 minuta derisa të treten e të lëshojnë lëng. Pas kësaj shtoni lëngun e perimeve.
Tani i shtoni kripë, piper dhe i lini të ziejnë për 20 minuta. Në përfundim e hiqni nga zjarri dhe për ta bërë kremoze, i kaloni sipër një blender dore.
Shërbejeni të vakët, duke i shtuar sipër borzilokun e grirë imët, pak spec djegës pluhur dhe vaj ulliri.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment