E butë, me shije delikate dhe aromë të mirë, sufleja me limon është një ëmbëlsirë vërtet e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe shume e dashur edhe nga fëmijët. Një ëmbëlsirë perfekte për të mbyllur vaktet me shije, sidomos nëse keni të ftuar.
Le të shohim bashkë si përgatitet:
Për kremin
8 të verdha vezësh
70 gr sheqer
60 gr miell
350 ml qumësht
Lëkura e grirë e dy limonëve
Lëngu i një limoni
Për meringën
8 të bardha vezësh
90 gr sheqer
Përgatitja:
Për të filluar, ndani të bardhat nga të verdhat dhe më pas punoni të verdhat me 70 gram sheqer derisa të merrni një masë shkumoze. Shtoni miellin dhe qumështin e vakët e më pas gatuajeni kremin në zjarr të ulët për 1-2 minuta.
Shtojini kremit lëkurën e grirë të dy limonëve dhe lëngun e një limoni e më pas përziejini mirë. Rrihni të bardhat me sheqerin e mbetur, shtoni kremin dhe përziejini me kujdes derisa të merrni një përbërje homogjene.
Hidheni përbërjen nëpër forma të lyera me gjalpë duke lënë 1 cm bosh.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment