E butë, me shije delikate dhe aromë të mirë, sufleja me limon është një ëmbëlsirë vërtet e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe shume e dashur edhe nga fëmijët. Një ëmbëlsirë perfekte për të mbyllur vaktet me shije, sidomos nëse keni të ftuar.
Le të shohim bashkë si përgatitet:
Për kremin
8 të verdha vezësh
70 gr sheqer
60 gr miell
350 ml qumësht
Lëkura e grirë e dy limonëve
Lëngu i një limoni
Për meringën
8 të bardha vezësh
90 gr sheqer
Përgatitja:
Për të filluar, ndani të bardhat nga të verdhat dhe më pas punoni të verdhat me 70 gram sheqer derisa të merrni një masë shkumoze. Shtoni miellin dhe qumështin e vakët e më pas gatuajeni kremin në zjarr të ulët për 1-2 minuta.
Shtojini kremit lëkurën e grirë të dy limonëve dhe lëngun e një limoni e më pas përziejini mirë. Rrihni të bardhat me sheqerin e mbetur, shtoni kremin dhe përziejini me kujdes derisa të merrni një përbërje homogjene.
Hidheni përbërjen nëpër forma të lyera me gjalpë duke lënë 1 cm bosh.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment