Soufle me limon. E thjeshtë, e lehtë, aromatike

E butë, me shije delikate dhe aromë të mirë, sufleja me limon është një ëmbëlsirë vërtet e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe shume e dashur edhe nga fëmijët. Një ëmbëlsirë perfekte për të mbyllur vaktet me shije, sidomos nëse keni të ftuar.

Le të shohim bashkë si përgatitet:

Për kremin

  • 8 të verdha vezësh
  • 70 gr sheqer
  • 60 gr miell
  • 350 ml qumësht
  • Lëkura e grirë e dy limonëve
  • Lëngu i një limoni

Për meringën

  • 8 të bardha vezësh
  • 90 gr sheqer

Përgatitja:

  1. Për të filluar, ndani të bardhat nga të verdhat dhe më pas punoni të verdhat me 70 gram sheqer derisa të merrni një masë shkumoze. Shtoni miellin dhe qumështin e vakët e më pas gatuajeni kremin në zjarr të ulët për 1-2 minuta.
  2. Shtojini kremit lëkurën e grirë të dy limonëve dhe lëngun e një limoni e më pas përziejini mirë. Rrihni të bardhat me sheqerin e mbetur, shtoni kremin dhe përziejini me kujdes derisa të merrni një përbërje homogjene.
  3. Hidheni përbërjen nëpër forma të lyera me gjalpë duke lënë 1 cm bosh.
  4. Piqini per 10 minuta në 170-180 grade C.

Lini një koment