Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan me nxehtësi mesatare hedhim çokollatën e grirë imët dhe gjalpin.
I trrazojmë mirë derisa të shkrihen dhe ndërkohë i shtojmë edhe disa copëza të tjera të çokollatës.
Shtojmë pak kripë dhe tri vezët dhe i rrahim mirë.
Pastaj heqim tiganin nga zjarri.
Në tigan shtojmë miellin dhe kakaon derisa të krijohet një masë homogjene.
Me ndihmën e një luge e kalojmë masën në disa forma specifike.
Sipër i vendosim një copë të vogël çokollate dhe i vendosim në furrë përreth 25 minuta
Pasi të jetë gati e servirim në pjatë, duke i vendosur anash një fetë portokalli, pak shegë, dy feta kivi dhe një lugë kafe reçel.
Sipër i shtojmë pak sheqer pluhur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment