Spirale të shijshme me kunguj

Spirale të shijshme me kunguj

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Recetë e veçantë që me siguri do të rrisë konsumin e kësaj perimeje në familjen tuaj...

Ingredientët

  • 2 kungulleshka
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1/2 filxhan me bukë të grirë imët
  • 1/2 filxhan me djathë parmexhano
  • 1/2 lugë çaji me spec të kuq pluhur

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.

2

Lani mirë kungulleshkat, i hiqni kokën dhe bishtin.

3

Fusni në mes një shkop të hollë dhe filloni e prisni kungujt në rrathë me ndihmën e një thike.

4

Kujdesuni që fetat e kungujve të mos shkëputen nga njëra-tjetra. Pra e prisni kungullin me shkopinj, duke e rrotulluar atë.

5

Merrni një tavë, shtroni një letër kuzhine dhe vendosni kungujt. I shtoni sipër vajin e ullirit.

6

Në një enë kombinoni djathin, bukën dhe specin. I përzieni mirë dhe mbushni me të, kungujt.

7

I fusni në furrë për 40 minuta dhe pas kësaj mund t'i shijoni. Kungujt e prekur mund t'i shoqëroni me salcën e njohur xaxiq, pasi ky kombinim ka një shije të paparë!

Lini një koment