Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Fillimisht e lajmë spinaqin me ujë të bollshëm dhe më pas e presim me duar në copa të mëdha.
Pastaj presim mollët në feta të holla me gjithë lëkurë. Në një tepsi shtrojmë proshutën dhe e pjekim për 10 minuta në 180 gradë.
Në një blender rrahim të gjithë përbërësit që nevojiten për salcën.
Në një enë qelqi përziejmë spinaqin, mollët dhe qepët e njoma të prera hollë.
Në fund i hedhim salcën e përgatitur dhe e shoqërojmë me proshutën e pjekur më parë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment