Sphagetti + djathë + piper=Më e thjeshta është më e shijshme
Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar.
Përbërësit:
400 gram spaghetti
200 gram djathë pekorino romano
piper i zi
1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
kripë
Përgatitja:
Zjeni pastat ‘al dente’ në ujë të kripur duke shtuar dhe një lugë vaj ulliri. Në një enë qelqi ose alumini hidhni djathin pekorino të grirë së bashku me piperin e sapobluar.
Shtoni dhe makaronat në enën me djathë dhe piper së bashku me dy lugë nga uji i zjeries së tyre. Përziejini me një pirun derisa të jenë kremoze dhe servirini të nxehta.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment