Sphagetti + djathë + piper=Më e thjeshta është më e shijshme
Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar.
Përbërësit:
400 gram spaghetti
200 gram djathë pekorino romano
piper i zi
1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
kripë
Përgatitja:
Zjeni pastat ‘al dente’ në ujë të kripur duke shtuar dhe një lugë vaj ulliri. Në një enë qelqi ose alumini hidhni djathin pekorino të grirë së bashku me piperin e sapobluar.
Shtoni dhe makaronat në enën me djathë dhe piper së bashku me dy lugë nga uji i zjeries së tyre. Përziejini me një pirun derisa të jenë kremoze dhe servirini të nxehta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment