Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni mishin e prerë në copa të vogla dhe tulin e domateve.
Shtoni një gotë ujë dhe prisni derisa të tretet domatja.
Më pas shtoni orizin, kripën, piperin dhe gjethet e nenexhikut të freskët.
Shtoni edhe dy gota ujë dhe e lini tiganin në zjarr për 10 minuta.
Pastroni specat duke i larë mirë, i hiqni kokën dhe farat.
I mbushni me masën që përgatitët dhe i vendosni në tepsi. Tepsisë i shtoni një gotë ujë në mënyrë që specat të mos ngjisin.
Tani e fusni në furrë për 35-40 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment